V teku je nadgradnja spletne strani in dobave

NDP TOZD je svojo pot začel z Agrodivizijo skupnostnega kmetovanja in se sponatno razvil v širši sistem preskrbe skupnosti. V procesu se je utrdil in dosegel točko, ko upa stopiti v javnost. Da pa to lahko stori, mora izpolniti dva pogoja:
  • urediti svojo spletno podobo in
  • logistiko, ki za preskrbo tiči.

Spletna stran

Spletna stran, na kateri se nahajate, je del omenjene nadgradnje, zato se sem in tja pojavi kakšna besedica v angleščini, fotografije so škrbina, kakšna izmed povezav nagaja. Vse napake, ki s tovrstno posodobitvijo pridejo, se trudimo odpravljati. Zagodejo jo tudi naročila: v predpomnilniku tvojega spletnega brskalnika se je “shranila” naša stara spletna stran, zato tvojega naročila sistem – kljub prejeti potrditvi naročila po elektronski pošti – ni odšlo v sistem. Rešitev je več:
  • predpomnilnik se bo sčasoma sprostil sam in ti omogočil obisk nove spletne trgovine;
  • spletno trgovino obišči s pomočjo drugega spletnega brskalnika (Google Chrome, Mozilla Firefox ali Internet Explorer);
  • v brskalniku odpri okno brez beleženja zgodovine.

Dobava

Naročila odpremljamo ob sredah, za medkrajevni transport pa se zanašamo na sodelujoče posameznike, ki dnevno odhajajo po opravkih iz enega kraja v drugega. Ker je bazen skromen, je preskrba občasno motena. Da se zadregam izognemo, smo za pokrivanje sivih lis vpeljali profesionalno dostavo, ki vskoči, kadar smo z lasntimi kapacitetami kratki.

Dvig logistike na raven popolne zanesljivosti nosi nekaj dodatnih stroškov, izbira načina prevzema to odraža. Ker želimo spodbujati rast skupnosti okoli naših prevzemnih mest, vsa naročila na prevzemna mesta, ki presežejo 20 evrov, ostajajo brezplačna. Prav tako nespremenjen ostaja cilj: z mrežo medsosedskih dobavnikov pokriti vsak kraj in vsako večjo ulico, priskrbeti relacijskega dobavnika in kasneje lastno skladišče, krajevno preskrbo pa izročiti v upravo lokalne skupščine. Tako za sredin transport Ljubljana – Slovenija kot za prevzemno mesto bomo veseli namiga, kontakta, še najbolj pa neposrednega interesa.