Agrodivizija

Si rad v naravi, a nimaš časa za vrt? Bi ril po zemlji, potikal solato in prepeval paradižniku, pa so najem zemljišča in drugi stroški prevelik zalogaj? Pridruži se Agrodiviziji! Agrodivizija je projekt neprofitnega skupnostnega kmetovanja pri Ljubljani. Na površini 0,3 hektara pridelujemo zelenjavo na okolju in družbi prijazen način.

Kolektivna organizacija, zastiranje in namakanje nam omogočajo časovno veliko manj zahtevno pridelavo, kot jo nudi domači vrtiček. Iz enakih razlogov je delo manj intenzivno, a bolj učinkovito: čeprav pridelujemo za osebno samooskrbo, je presežka dovolj za prodajo.  Z zaslužkom si krijemo investicije in sezonske stroške. Edina obveznost ekipe je štiriurna tedenska prisotnost. Organizirano se na lokacijo odpravljamo ob sredah in nedeljah dopoldne, a za delo poprijemamo tudi izven teh okvirjev, glede na prostočasne zmožnosti posameznika. Projekt je sofinanciran s strani ESE in KOPOP.

Če se najdeš v opisu ali če bi morda se, pa ti zmanjka kakšna informacija, nam piši na info@ndp-tozd.org. Njiva je dovolj velika za vsakogar, ki mu skupnost, varovanje okolja in kakovostna prehrana nekaj pomenijo.